2010. május 24., hétfő

Élek és a varrógépemet sem adtam el :)

Sziasztok!
A gépemet nem adtam el, és nem is fogom, csak most kényszerszabadságon pihen a gyékénykosáron. Varrás szempontjából sajnos úgy alakult, hogy félre kellett tennem, mivel a munkámat és a tanulást kellett mindenek elé helyeznem. A munkahelyemen kaptam plusz feladatokat, amik napi szinten 2-3 óra túlórát jelentettek, és nagyon nagy felelősséget. Tanulás szempontjából pedig eljutottam odáig, hogy kedden szóbeli, pénteken pedig írásbeli nyelvvizsgára fogok menni, nem kevés tanulás után. Igaz, hogy még csak alapfokúra, de bő egy év alatt, munka és minden más mellett szerintem nem lenne rossz eredmény ha sikerülne. (Jelen pillanatban az esélytelenek teljes nyugalmával vágok neki.) Március-áprilisban nagy hévvel a szakdolgozatom megírásába is belekezdtem, amit sajnos nem sikerült leadnom, de a bolognai rendszer nagy előnyére váljon, leadhatom minden további nélkül a következő félévben is.
Szóval ezért nem használtam a varrógépemet, maximum a nadrágjaim felhajtására. Ihlet és ötlet bőven van, már fontolgatom hogy egy vázlatfüzetben fel is jegyzem őket.
És képzeljétek! Egyszer a könyvtár közelében lévő üzletbe bementem (kézművesbolt, rengeteg magam/magatokfajta - jóértelemben véve természetesen - kézművesek termékeit árulják), mert megtetszett egy kézzel készített bőr pénztárca. Éppen az a szatyor volt nálam, amelyiket a macskafogós meséből keresztszemezett figurámból készítettem, és a két eladólánynak nagyon megtetszett. Felajánlották, hogy ha vannak ilyen dolgaim, akkor bevihetem őket bizományba, mert ezek annyira eredeti dolgok! Hát mit mondjak? Köpni-nyelni nem tudtam, hogy én, akinél botcsináltább varrónő és keresztszemező nem létezik, még fel is ajánlanak ilyen lehetőséget!
Egyenlőre azonban nem élek vele, mert ennyi elfoglaltság mellett szívvel-lélekkel sajnos nem tudok készíteni nagyobb mennyiséget, de a továbbiakban mindenképpen fontolóra veszem a dolgot! És nem tettem le egy varrótanfolyam elvégzéséről sem, hogy legalább tudjam mit jelent az a ferdepánt... :)
Szép napokat, és igyekszem a nyári kánikulában inkább a hűvös szobában ülve alkotni!
Melinda

1 megjegyzés:

Kaoka írta...

Örülök, hogy jól vagy és jelentkeztél.:)Remélem majd mutatsz is valami szépet. :)

Megjegyzés küldése